×

Dela "Så uppfyller du EU:s direktiv om arbetstidsrapportering"


Så uppfyller du EU:s direktiv om arbetstidsrapportering

Arbetstidsapportering innebär att registrera dagens arbetade timmar. Det fungerar vanligen så att man helt enkelt  skriver upp sina arbetstimmar när dagen är slut. Detta är nödvändigt dels för att hålla reda på sina egna timmar och dels för de anställdas. Tack vare arbetstidsrapportering kan företagets ledning övervaka att givna arbetsuppgifter blir gjorda, samt undersöka hur mycket tid olika arbetsuppgifter kräver. Det möjliggör också statistik som kan vara till stor nytta för företagets fortsatta utveckling. Rapporterade timmar utgör också grunden för löneräkningen.

Det har ansetts vara en så viktig aspekt av företagarverksamhet att Europeiska domstolen har gjort ett utlåtande om att företag inom EU härefter är skyldiga att upprätthålla ett system för registrering av arbetstimmar. Den har ansett att sådana system behövs dels för att tillgodose arbetarnas rättigheter, dels för att lättare kunna hålla koll på specialfall såsom övertid. Det är också viktigt med tanke på att kunna följa givna direktiv om arbetstid, ersättning, semester och dyl.

Utan arbetstidsrapportering blir situationen snabbt kaotisk. Det är lätt hänt att glömma både hur många timmar man har spenderat på specifika uppgifter, samt att följa upp hur mycket tid de kräver. Även fast du kanske bara har en enda specifik uppgift i din verksamhet kan det bli mycket svårt att minnas t.ex. hur mycket du har jobbat vissa dagar och hur processer behöver utvecklas.

Vad är då det bästa sättet att registrera sin arbetstid? Du eller dina anställda kan såklart alltid skriva upp dem för hand eller t.ex. i Excel. Men det blir snabbt mycket tidskrävande manuellt arbete. Din organisation måste då skapa en fungerande excel-mall som tar i beaktande alla arbetare, respektive uppgifter och specialfall. Dessutom måste alla arbetare då skicka sina timlistor åt dig.

Den smidigaste lösningen är tveklöst digital arbetstidsrapportering. Med vårt system kan du skapa arbetsuppgifter både åt dig själv och åt dina arbetstagare. Det är också möjligt att låta arbetstagare skapa uppgifter åt sig själva. Du får en enkel översikt över utförda och kvarvarande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter kan också sökas enligt tidsintervall och per arbetstagare. Ifall du fakturerar kunder för utförda arbetsuppgifter kan material till fakturorna hämtas direkt från arbetstidsrapporteringen. Med några knapptryck får du dessutom en översikt över utförda arbeten som kan användas till grund för löneräkningen. Dessutom kan du försäkra dig om att du följer de rådande lagar och direktiv om arbetstidsrapportering.

Mer information om EU:s direktiv gällande arbetstidsrapportering hittar du här och här.
 
Gör som många andra nöjda företagare och prova yri.fi:s arbetstidsrapportering du också!

 

Skapa ett konto...
Se även:

Integration till grossister inom el och VVS, Onninen, Dahl, Sonepar och Rexel
Vad händer efter att jag som företagare skapat en faktura?
Buggfixar och förbättringar för faktureringen och produktkatalogen
Intensiv och omfattande fakturering för grossister
LLS Data Ab Oy nu verifierad som ett av Finlands starkaste företag!
Skapa bokslut direkt från systemet (v1.3.4)
Med en gedigen utbildning som grund
Kontoplan för bostadsaktiebolag (v1.3.3)
Gruppdiskussioner i chatten (rev. 1.3.2)
Revision 1.3.1 - giltig HTML5 kod
Revision 1.3
Revision 1.2.3
1.2.2 - Förbättringar till faktureringsdelen
1.2.1 - Effektivare inmatning och redigering av bokföringstransaktioner
Skicka och ta emot nätfakturor oberoende av bank!
v 1.2 - Nordea webservices integration, hämtning av kontoutdrag på maskinspråk
Revision 1.1.9
Revision 1.1.8
Revision 1.1.7
Revision 1.1.6
Vi söker företag för att utvärdera vår redovisningsfunktion
Vi deltar i Slush!
Ett bra faktureringssystem – vad är det?
Är yri.fi ett bra system? Se vad användarna tycker!
Fakturera på ryska

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.