×

Dela "Bokföring och redovisning"


Bokföring och redovisning

Den största nyttan med detta system är att du kan sköta hela din redovisning med det. På denna sida får du mera information om hur detta fungerar i praktiken.

Bokföring

Med bokföring avses insamling av data samt att kodifiera denna data på ett korrekt sätt. Eftersom systemets delar kan kommunicera med varandra och är integrerade med bokföringen, sköts bokföringen väldigt långt automatiskt. Exempelvis kan systemet bokföra dina försäljningsfakturor automatiskt, du kan bokföra dina utgiftskvitton direkt vid inmatningen, transaktioner på bankkontot kan automatiskt identifieras och bokföras och dina inköpsfakturor kan direktbokföras. Bokföringen kan således skötas i realtid, med bara en eller två dagars fördröjning.

 

Redovisning

Med redovisning avses rapportering och analys utgående från bokföringsdatan. Med hjälp av redovisningens rapporter kan företagets ledning fatta beslut gällande företagets verksamhet. Dessa beslut baserar sig då på fakta. Eftersom bokföringen hela tiden är uppdaterad, är även rapporteringen och beslutsunderlagen uppdaterade. Speciellt i tider när ekonomin är ansträngd är det mycket viktigt att hålla koll på företagets ekonomi, finansiella läge och dess utveckling. Eftersom systemets operativa del är mycket effektiv blir även redovisningen mycket effektiv. Det är lätt att få fram finansiell information och rapporter av olika slag.

Här är några exempel på de redovisningsrapporter som du mycket snabbt kan få fram:

  • Resultat- och balansräkning. Denna rapport är dessutom uppgjord enligt standard, så du kan använda den som underlag för din skattedeklaration.
  • Dagbok. Visar alla bokföringstransaktioner sorterade enligt datum.
  • Huvudbok. Visar bokföringstransaktionerna per bokföringskonto.
  • Momsrapport. Om företaget är momsskyldigt skall momsrapporter inlämnas till skatteverket. Detta är mycket enkelt, eftersom systemet automatiskt kan ta fram en moms-rapport som kan lämnas in.

Undersystemens rapportering

Även de olika undersystemen har rapporteringsfunktioner. I faktureringssystemet kan du få fram rapporter om försäljning över en viss tidsperiod, uppdelat per kund, arbetstagare eller bokföringskonto. Det går också att se en försäljningsreskontra som visar aktuella fakturor och betalningar uppdelat per kund.

Motsvarande funktion finns även i inköpsreskontran, där du kan se vilka fakturor du fått från en viss leverantör och vilka betalningar du gjort till denna leverantör. Detta är mycket behändigt när man vill vara säker på att man inte betalat någon faktura dubbelt.

I systemet för personliga utgifter och reseräkningar kan man få fram en reskontra på vem som köpt vad till företaget och hur mycket pengar personen borde få tillbaka för sina utgifter och resor.

Vill du veta mera om bokföring- och redovisningsdelen? Använd kontaktformuläret på denna länk så hörs vi!

×

Dela "Andras åsikt om redovisningen"


Andras åsikt om redovisningen

Betyg - redovisningen

Betyg 5.0/5 baserat på 2 röster.


"Det har fungerat bra."
★★★★★

LH, Helsinki, Finland

"Bokföringen och redovisningen har fungerat bra och kundtjänsten är snabb och effektiv. Jag ger yri.fi 5 av 5 poäng."
★★★★★
25. oktober 2021

Janita Palmu, Doc4U, Åbo, Finland

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.