×

Jaa "Purchase invoices"


Ostolasku

Kaikilla organisaatioilla on ostolaskuja vaihtelevissa määrin. Siitä riippumatta ostolaskuista on erittäin tärkeää pitää huolellista kirjaa ja syynätä, mitä näistä on maksettu ja mitkä ei.

Ostoreskontralla pidät ostolaskusi järjestyksessä vaivattomasti.

Verkkolaskut

Jotta voit ksäsitell' tehokkaasti ostolaskuja, voit halutessasi ottaa ne vastaan verkkolaskuina. Verkkolasku on erityinen XML-tyyppinen tiedosto, joka yksinkertaisesti luetaan koneellisesti (ei pidä sekoittaa pdf-tiedostotyyppiin). Saadaksesi verkkolaskutoiminnon käyttöösi, täytyy sinun tehdä pari yksinkertaista toimenpidettä:

  1. Aktivoi ostolaskutoiminto järjestelmässä.
  2. Tee sopimus verkkolaskuoperaattorin kanssa (pankki tai jokin toinen toimija).
  3. Ilmoita verkkolaskuosoite toimittajallesi.

Kun olet aktoivoinut sisääntulevat verkkolaskut, nämä tulevat saapuessaan näkyviin automaattisesti, ja sinun täyttyy ainoastaan maksaa ne. Sen jälkeen kun olet maksanut laskun, näkyy kyseinen maksutapahtuma muutaman päivän sisällä järjestelmässä, ja lasku voidaan kuitata maksetuksi. Pankki-integraatiotoiminto täytyy tosin olla aktivoitu, jotta maksutapahtumat voivat tulla sisään automaattisesti.

PDF-laskujen käsittely ja paperilaskut

Yritysten ja organisaatioiden välillä lähetettyjen PDF- ja paperilaskujen märrä väheenee jatkuvasti verkkolaskutuksen yleistyessä. Siitä huolimatta tämän tyyppisten laskujen käsittelyprosessi on ainakin vielä välttämätöntä. Kaikkein perustavanlaatuisin tapa käitellä niitä on täyttää laskunumerot, toimittaja, loppusumma, arvonlisävero yms. ja tallentaa tämä perusinformaatio.

Saadaksesi hyvän yleiskuvan kaikista laskuista suosittelemme lataamaan pdf-tiedostot järjestelmään, jotta voit tarvittaessa nähdä alkuperäisen laskun. Silloin sinun ei tarvitse ruveta pähkäilemäänn, minne laskutiedot on tallennettu ja missä määrin ne ovat turvassa. Järjestelmä varmuuskopioi kaiken automaattisesti.

Jos yritykselläsi on useita omistajia, on suositeltavaa, että paperilaskut skannataan ja syötetään sisään järjestelmään samalla tavalla kuin pdf-tiedostot.

Evästeistä tällä sivustolla

Me ja yhteistyökumppanimme käytämme evästeitä tällä sivustolla räätälöidäksemme sen sisältöä ja ilmoituksia käyttäjien profiilin mukaisesti ja analysoidaksemme verkkoliikennettämme. Alla olevaa painiketta painamalla hyväksyt, että tätä tekniikkaa sovelletaan koko verkon käytön osalta. Suostumuksesi on voimassa 30 päivää.