×

Jaa "Matkalaskut"


Matkalaskut

Matkalaskut ovat työntekijälle ja yrittäjälle yksi tapa saada verovapaita kulukorvauksia tehdyistä matkoista. Verohallinnon kotisivulta saat tarkemmat yksityiskohdat tästä. Tässä käydään yleisesti läpi matkapäivärahat ja kilometrikorvaukset samoin kuin se, miten järjestelmä tukee näiden hallinnointia.

Matkapäiväraha

Matkapäivärahaa voi saada, kun työmatka on vähintään kuusi tuntia pitä (osapäiväraha). Jos työmatka vie vähintään kymmenen tuntia, voidaan antaa kokopäivärahaa.

Kilometrikorvaukset

Kun työnantaja tai yrittäjä ajaa omalla autolla työssään, voi yritys maksaa kilometrikorvauksia tästä. Vuonna 2019 korvauksen suuruus on 43 senttiä jokaista kilometriä kohden.

Kuinka luodaan matkalasku?

Kun olet kirjautunut sisään järjestelmään, tarvitsee sinun mennä vain kohtaan "matkalaskut" ja klikata painiketta "luo uusi". Siellä voit valita, haluatko lisätä matkapäivärahoja, kilometrikorvauksia ja mahdollisia muita menokuitteja. Kun olet valmis, klikkaat vain kohtaa "valmista", ja matkalasku on tehty ja se näkyy henkilökohtaisessa reskontrassasi. Jos työnantaja hyväksyy matkalaskun, se maksetaan, ja tämä maksu näkyy niin ikää henkilökohtaisessa reskontrassasi.

Selonteot matkapäivärahoista ja kilometrikorvauksista

Koska yrityksen on ilmoitettava verohallinnolle, mitkä matkapäivärahat ja kilometrikorvaukset työntekijä on ottanut vastaan, tätä varten olemassa on selontekotoiminto, jossa voit valita ajankohdan ja työnnantajan sekä saada yleiskatsauksen eri kulukorvauksista.

Evästeistä tällä sivustolla

Me ja yhteistyökumppanimme käytämme evästeitä tällä sivustolla räätälöidäksemme sen sisältöä ja ilmoituksia käyttäjien profiilin mukaisesti ja analysoidaksemme verkkoliikennettämme. Alla olevaa painiketta painamalla hyväksyt, että tätä tekniikkaa sovelletaan koko verkon käytön osalta. Suostumuksesi on voimassa 30 päivää.