×

Dela "Reseräkningar"


Reseräkningar

För arbetstagaren och företagaren är reseräkningar ett sätt att få skattefria kostnadsersättningar för gjorda resor. På Skatteförvaltningens webbsida kan du läsa mera i detalj om detta, nedan beskrivs allmänt om dagtraktamenten och kilometerersättningar samt hur systemet stöder detta.

Dagtraktamenten

Dagtraktamenten kan fås när en arbetsresa är minst 6h lång (halvdag). Är arbetsresan minst 10h kan heldagstraktamente ges.

Kilometerersättningar

När arbetstagaren eller företagaren kör med egen bil i arbetet så kan företaget betala ut kilometerersättning för detta. År 2019 är ersättningen 43cent/km.

Hur ska man skapa en reseräkning?

När du är inloggad i systemet är det bara att gå till "Reseräkningar" och klicka på "Skapa ny". Där kan du välja att lägga till dagtraktamenten, kilometerersättningar och eventuella övriga utgiftskvitton. När du är färdig klickar du på "Färdigställ" och reseräkningen är då klar och syns i din personliga reskontra. Om arbetsgivaren godkänner reseräkningen betalas den och denna betalning kommer även den att synas i din personliga reskontra.

Rapporter för dagtraktamenten och kilometerersättningar

Eftersom företaget skall anmäla till skatteverket vilka dagtraktamenten och kilometerersättningar en arbetstagare har tagit emot, finns det en rapportfunktion för detta, där du kan välja tidsperiod och arbetstagare och få en översikt över de olika kostnadsersättningarna.

Pris: 3 EUR/mån. (inkl.24% moms). Reseräkningarna ingår i kvittohanteringen, så om du redan har det kostar det inget extra.

 

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.